Olen Kati Saukkonen, Omenamäen tilan hevosalan yrittäjä. Ammatillisuuteni hevosavusteiseen toimintaan on kehittynyt vuosien varrelta yhdistäen nuorisotyötä ja hevosalaa. Olen kouluttautunut Ypäjän hevosopistossa hevosenhoitajaksi ja tallimestariksi vuonna 2001. Tällä hetkellä opiskelen koulutuskeskus Salpauksessa hevostalouden ammattitutkintoa, hevospalveluiden tuottaja -opintoja. Hevosalan työkokemukseni on kertynyt ammattitalleilta, niin ravi- kuin ratsupuoleltakin. Olen työskennellyt myös tallimestarina hevosalan oppilaitoksissa Ypäjän hevosopistolla ja Koulutuskeskus Salpauksessa.

Hevosten kanssa toimiessa on aina huomioitava turvallisuus ja siihen pitkä työkokemukseni hevosten parissa antaa ammattitaitoa ja osaamista. Vuosien kokemus on opettanut lukemaan hevosen tunnetiloja, eleitä ja ilmeitä, mikä on erityisen tärkeää hevosavusteisessa toiminnassa.

Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi valmistuin 2007 Koulutuskeskus Salpauksesta ja siitä asti olen työskennellyt aktiivisesti nuorisotyössä. Nuorisotyön kokemusta ja ammattitaitoa on kertynyt aluetyössä eri kunnissa ja kaupungeissa. Monipuolinen työkenttä nuorisotyön parissa on antanut työkaluja ammatilliseen salkkuuni niin, että pystyn ohjaamaan ryhmiä ja yksilönohjauksia ammatillisesti ja turvallisesti.

Työurani on kuljettanut minua tähän hetkeen ja Omenamäkeen. Kun löysin tämän vanhan maatilan tuntui, että aika on oikea yrityksen perustamiseen ja tilan myötä on mahdollisuus tehdä työtä, jossa voin yhdistää kaikki koulutukseni ja työkokemukseni. Ihmiset ja eläimet.

Omenamäessä on mahdollisuus pysähtyä, kuunnella itseään ja hetkeä. Hevoset ja kaikki eläimet elävät aina hetkessä eivätkä mieti menneitä tai tulevia. Joskus olisi hyvä, että me ihmiset oppisimme eläimiltä enemmän sitä taitoa tähän meidän hektiseen elämään. Hevonen antaa palautteen aitona ja rehellisenä eikä hevosen seurassa voi esittää mitään muuta kuin oikeasti on. Kun lämmin ja pehmeä turpa koskettaa omaa kättä ja hevonen kysyy: ”Kuka sinä olet?” on se hetki, jolloin kaksi tärkeää kohtaa.

Toivon, että voin tarjota sinulle merkityksellisen hetken eläinten parissa ja voit kokea sen aitouden ja rauhoittavan hetkessä elämisen voiman mitä vain eläimet avusteisessa työssä voivat tarjota.